NL IS MAKING

Onze klanten

Tal van bedrijven hebben al deelgenomen aan het project in België

ANTWERP

Amazings

Flanders is making lego constructions

Laurel en Hardy, het treinstation van Antwerpen-Centraal, maar evengoed het hoofdkwartier van een bedrijf of een fabrieksgebouw: je kan het zo gek niet bedenken, of Amazings bouwt het in LEGO blokjes. Oprichter Dirk Denoyelle maakte van zijn passie voor LEGO zijn beroep. Het Amazings Atelier in Hoboken is de natte droom van élk kind. En geef maar toe, stiekem ook van elke volwassene.

Arteco

FLANDERS IS MAKING
COOLANTS

De kans is groot dat je wagen draait op producten van Arteco. Haar fabriek te Schoten, opgericht in 1964 als onderdeel van Total, is nu een state-of-the art productie-unit voor koelvloeistoffen. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor de automobielindustrie. Arteco levert ook de vloeistof die nodig is voor de hittetests van nieuwe motoren. De Arteco slogan “Engenious coolants” staat voor ENGine (motor) en inGENIOUS (vindingrijk), beide kernwoorden in onze industrie.

Atlas Copco

flanders is making
compressors

Het Zweedse Atlas Copco is wereldleider in het leveren van industriële productiviteitsoplossingen. De hypermoderne fabriek in Wilrijk/Aartselaar is een van de absolute kroonjuwelen van de groep. Vanuit de vestiging langs de A12 vertrekken compressoren naar alle uithoeken van de wereld.

Brouwerij De Koninck

flanders is making
pale ale

De smaak van ’t Stad? Die ontstaat al sinds 1833 bij onze Stadsbrouwerij. Want als mensen in Antwerpen samenkomen, is dat meer dan eens met een bolleke Koninck in de hand. En zo is De Koninck synoniem geworden voor Antwerpen – en vice versa. Maar een bolleke Koninck is natuurlijk niet het enige dat we op jullie loslaten. We zijn immers zot van brouwen, dat merk je aan onze Tripel D’Anvers. En de verschillende ambachten op onze site? Wel, die zijn zo zot als wij. Bijna.

Conid

flanders is making
bulkfillers

Wie ook in digitale tijden zweert bij een sierlijke en oerdegelijke vulpen, die moet bij Conid in Wilrijk zijn. De vulpennen worden er zelfs gepersonaliseerd, op maat van de specifieke noden en wensen van de gebruiker. Vakmanschap staat centraal in de kleine vulpenmakerij. Dat weten niet alleen Belgische verzamelaars. De helft van de pennen die Conid fabriceert, gaat naar de Verenigde Staten.

Continental

flanders is making
abs-system components

De fabriek van automotive Tier 1 supplier Continental in Mechelen is hyperinnovatief. State of the art, met een extreem doorgedreven automatisering en een onophoudelijke drive om de processen te verbeteren. De fabriek is gespecialiseerd in elektronische stabiliteitscontrolesystemen (ESC), met productie van sensoren, ventielen en aggregaten.

Den Berk Délice

flanders is making
tomatoes

Op 52 hectare – zo’n honderd voetbalvelden! – teelt Den Berk Délice de lekkerste smaaktomaten. Vier bedrijven sloegen in 2015 de handen in elkaar, om samen het hele jaar heerlijke smaaktomaten op de markt te brengen. Met tot de verbeelding sprekende namen als Miss Perfect, Bellino, Kumato, Partymix en Gold Délice brengt het assortiment van Den Berk Délice elke tomatenliefhebber probleemloos het water in de mond.

Duvel Moortgat

flanders is making
beer

Brouwerij Duvel Moortgat heeft als onafhankelijke, familiale brouwerij  bijna 150 jaar brouwervaring. Het is al de vierde generatie Moortgat die het vlaggenschip Duvel verder in de juiste richting stuwt, in België en wereldwijd. Het geloof in authenticiteit en traditie zijn kenmerkend, maar altijd in combinatie met innovatie en een absolute focus op kwaliteit.  

Eurosealings

flanders is making
industrial sealings

Eurosealings produceert metalen dichtingen, die onder de meest extreme omstandigheden standhouden. Met de nieuwe generatie van PTFE-dichtingen gaat het bedrijf nog een stap verder, hiermee worden zowel statische als dynamische dichtingsproblemen opgelost. Het wereldwijde klantenbestand van Eurosealings varieert dan ook enorm, van sportmerken tot de voedings- en chemische industrie.

HTMS

flanders is making
high tech metal seals

Het Mechelse bedrijf HTMS (High Tech Metal Seals) ontwikkelt en produceert elastische of veerkrachtige metalen dichtingen voor de luchtvaart, voor de ruimtevaart, voor energiecentrales, … Als de klassieke methodes en materialen niet voldoen, bijvoorbeeld onder extreme druk of extreme temperaturen, komen bedrijven uit de hele wereld bij HTMS aankloppen.

Hulchi Belluni

flanders is making
diamonds & jewelry

18 karaats goud, hoogkwalitatieve diamant. Martine Hul zweert voor haar exclusieve juwelenlijn “Hulchi Belluni” bij de allerbeste materialen en een arendsoog voor details. België is ondertussen al een tijdje te klein voor Hulchi Belluni, maar de oprichtster houdt de authenticiteit nauwlettend in de gaten.

Hupple

flanders is making
dog treats

De missie van Hupple is even ambitieus als eenvoudig: een fantastisch hondenleven creëren voor honden en baasjes. Dat deed het jonge bedrijf uit Brecht het hondenkoekje opnieuw uit te vinden. Wat begon als een individueel verpakt koekje ‘zoals bij de koffie’, groeide al snel uit tot een sterk Belgisch merk dat een voor een alle exportmarkten verovert.

IPSAM

flanders is making
container trucks

De wortels van IPSAM liggen in de landbouw. De revolutionaire, agrarische machines die het Essense bedrijf produceerde, zijn ondertussen op maat gemaakte tankcontainers en mobiele tankinstallaties voor industrieel gebruik geworden. De marktleider in de Benelux zweert bij duurzame en betrouwbare machines, met telkens de nieuwste beschikbare technologieën. 

Komec Helsen

flanders is making
medicial machinery

Machines die tot op 3/1000 van een millimeter nauwkeurig zijn: wie het graag heel erg precies heeft, moet bij Komec Helsen zijn. Het familiebedrijf maakt voornamelijk machines die capsules in elkaar steken. Die zijn vaak bestemd voor de farmaceutische sector, maar ook de luchtvaart- en ruimtevaartsector vinden ondertussen de weg naar Wilrijk. 

Kuraray

flanders is making
eval

Kuraray is een telg uit een Japanse familie. De fabriek in Zwijndrecht, EVAL Europe N.V., produceert etheenvinylalcohol, dat vooral gebruikt wordt voor de verpakking van voedingsproducten. Kuraray is een mooie illustratie van de aantrekkingskracht van de Antwerpse haven op petrochemische bedrijven uit de hele wereld.

Maintenance Partners

flanders is making
machinery repairs

Generatoren, stoomturbines, turbocompressoren… Maintenance Partners onderhoudt en herstelt alle elektrische en mechanisch draaiende uitrustingen. Vanuit Zwijndrecht is het bedrijf zelfs uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. Het onderhoud en de herstellingen gebeurt niet alleen onsite bij klanten, maar ook in de hypermoderne eigen werkplaats van Maintenance Partners.

Marshalls

flanders is making
stones & pavements

Marshalls begon eind 19de eeuw met de ontginning van natuursteen in het Verenigd Koninkrijk. Beetje bij beetje verschoof de aandacht naar beton en nadien ook naar keramiek. In Rumst produceert Marshalls kwalitatieve betonproducten voor opritten, tuinen en terrassen. Alles wat onze huizen buiten minstens even mooi maakt als binnen.

Michielssen

flanders is making
processed meat

De slagerij die de familie Michielssen in 1926 begon, is een kleine honderd jaar later een goed draaiende producent van kwaliteitsvleeswaren geworden. De drie broers die nu aan het roer staan, gebruiken moderne technieken, maar blijven nauwlettend waken over het ambachtelijk karakter van hun vleeswaren. Vakmanschap is heilig bij Michielssen L.

Mouterij Dingemans

flanders is making
malt

Mouterij Dingemans maakt al sinds 1875 deel uit van een bloeiende Belgische traditie. De mout die in Stabroek geproduceerd wordt, vindt zijn weg naar talloze pilsbieren, maar evengoed naar abdijbier en trappisten. Ondertussen staan de vierde en de vijfde generatie van de familie Dingemans aan het roer van de mouterij.

Ordal

flanders is making
natural spring water

ORDAL werd opgericht in 1938. De ORDAL-bron is de enige natuurlijke bron in de provincie Antwerpen. Het natuurlijk mineraal bronwater van ORDAL krijgt haar kwaliteitsvolle samenstelling de natuurlijke filtratie van de zandlagen. Naast het bottelen van waters is ORDAL ook producent van limonades, siropen en vruchtensappen. Door zijn familiale aanpak kan ORDAL op maat van de klant werken. De siropen zijn een gegeerd private label product. Ook voor andere out of the box projecten kan ORDAL uw perfecte partner zijn.

Pomuni

flanders is making
potato products

België, aardappelland! Pomuni uit Ranst levert verse aardappelen aan retailers en groothandelaars, maar maakt er ook diepgevroren aardappelpureeproducten van. Grootvader Muyshondt richtte het bedrijf in 1928 op, 90 jaar later staan zijn twee kleinzonen aan het roer van de aardappelspecialist. De vierde generatie is klaar voor de toekomst.

Smulders

flanders is making
steel constructions

Noem een staalconstructie van Smulders nooit zomaar een staalconstructie. De 900 medewerkers van Smulders bouwen zware, technisch complexe en architectonische staalconstructies. Het soort van ingewikkelde mastodonten waar amper andere bedrijven zich aan wagen.

Solitair

flanders is making
trees grow

Solitair kweekt op honderd hectare in Loenhout solitaire planten – what’s in a name – in alle mogelijke maten. Wat dertig jaar geleden begon als een kleine kwekerij van haagplanten en snoeivormen is vandaag uitgegroeid tot een trendsetter die groenprojecten over heel Europa bevoorraadt.

Struyf

flanders is making
heat exchangers

Struyf, een familiale KMO opgericht in 1921, produceert industriële warmtewisselaars voor de chemie-, de olie- & gasindustrie waarvan de helft bestemd is voor buiten de EU. Die moeten uiteraard aan bijzonder strenge eisen voldoen, ze moeten gevaarlijke stoffen herbergen in soms extreme omstandigheden. Met zijn jarenlange ervaring kan Struyf perfect inspelen op die heel specifieke noden. 

Stubbe

flanders is making
metal parts

Stilzitten is niet aan Stubbe besteed. Het bedrijf investeert continu in automatisering en robotisering. Wie bij de draai- en freesspecialist binnenstapt, ziet de Factory of the Future aan het werk. De toekomst van de metaalbewerking is nu al zichtbaar in Beerse.

Ter Beke

flanders is making
meat products

Ter Beke is een naam die klinkt als een klok in de voedingssector. De groep heeft twee divisies – vleeswaren en bereide gerechten – en in beide staat versheid centraal. België blijft de spil van de activiteiten van Ter Beke, maar onder het motto ‘driven by the zeal for your everyday meal’ heeft de beursgenoteerde groep ook vestigingen in Frankrijk, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Van Hool

flanders is making
busses & tank containers

Busbouwer Van Hool is de voorbije 70 jaar langzaam maar zeker uitgegroeid tot een van onze belangrijkste en bekendste bedrijven.  In elke mogelijke uithoek van de planeet rijden voertuigen van Van Hool rond. Deze fabriek is echter méér dan dat. Ze hebben namelijk een hele divisie in tankcontainerproductie waarmee ze een stevige plaats hebben veroverd op de wereldmarkt van het intermodaal vervoer.

Wuyts

flanders is making
steel constructions

Aluminium, hout, glas, metaal: Wuyts bewerkt het allemaal. Het familiebedrijf in Massenhoven is al meer dan een eeuw oud, en de nieuwe generatie verzoent die rijke traditie met moderne technologie. Zo is Wuyts uitgegroeid tot een partner die de productie overstijgt, en totaaloplossingen aanbiedt voor bouw- en designprojecten.

Zeelandia

flanders is making
bakery ingredients

De kans is bijzonder groot dat uw bakker de grondstoffen voor zijn broden, zijn pistolets en zijn koffiekoeken of gebak bij Zeelandia haalde. Deze belangrijke marktspeler bevoorraadt al meer dan honderd jaar brood- en banketbakkerijen in méér dan zestig landen, verspreid over de verschillende continenten. De vestiging in Wommelgem verdeelt meer dan 400 verschillende producten die de basis vormen voor al dat heerlijk geurend lekkers.

Aldia

flanders is making
processed fruit

Aldia is een belangrijke marktspelers in glazuur, fruitvullingen en jam. Wat negentig jaar geleden begon naast de eigen boomgaard in Oudenaarde, is ondertussen uitgegroeid tot een hightech fabriek die voedingsbedrijven over alle continenten bevoorraadt met hun fruitproducten die een unieke smaak geven aan banket-, koekjes- en ijsbereidingen. Voedingsbedrijven uit de hele wereld kloppen aan bij Aldia om hun koekjes, snoepgoed, taarten… aan hun unieke smaak te helpen.

ZF Windpower

flanders is making
wind mill energy

Met de transitie naar groene, hernieuwbare energie is windenergie booming business. ZF Wind Power, met hoofdkwartier in Lommel, België, maakt tandwielkasten voor alle grote merken van windturbines. Zowel voor de turbines op land als op zee. ZF Wind Power produceert niet alleen tandwielkasten in Lommel, maar heeft ook belangrijke productie- en service faciliteiten in Duitsland, Indië, China en de VS.

© 2018, NL is Making. All rights reserved.

© 2018, NL is Making. All rights reserved.